Amsterdam thuiszorg

Wat kunnen senioren doen tegen littekens en rimpels?

Geplaatst op

Ouderen hebben een heel leven achter zich. Dat betekent dat ze veel mooie dingen hebben meegemaakt. Het betekent ook dat ze ongetwijfeld wat momenten hebben meegemaakt die erg vervelend waren. Sommige mensen krijgen in hun leven te maken met heel wat nare dingen. Dit kan niet alleen een psychisch maar ook een fysiek litteken achterlaten in de vorm van rimpels of echte littekens. Ouderen verschillen niet van anderen in dat ook zij zich kunnen schamen voor deze littekens of rimpels op hun lichaam. In deze blog gaan we dieper in op wat ouderen kunnen doen tegen hun rimpels en littekens zodat ze zich minder hoeven te schamen.

Fysieke behandeling

Er bestaan medische mogelijkheden om van littekens of rimpels af te kunnen komen. Wanneer het gaat om echte littekens, dan is er een middel wat de laatste jaren steeds effectiever is geworden: littekencrème. Wanneer dit op de juiste manier wordt toegepast dankzij goede voorlichting en door het beste middel te gebruiken, kan het ervoor zorgen dat de littekens op het lichaam stukken minder zichtbaar zullen zijn. Dit zichtbare verschil zal de gebruiker dan een flinke dosis zelfvertrouwen geven. 

Voor rimpelbehandelingen zijn er ook een heleboel verschillende behandelingen mogelijk. Wij adviseren in het bijzonder de TCA-peeling behandeling. Die werkt ook tegen kleinere littekens.

Een mentaal medicijn

Ouderen hebben een heel leven achter zich. Dat betekent ook dat hun manier van denken jaren of eigenlijk decennialang is gevormd tot wat het nu is. Dat maakt het vaak erg moeilijk om ouderen op een andere manier te leren te denken. Dit is namelijk hetgeen je vaak wil proberen maar bij ouderen dus wel wat ingewikkelder kan zijn. Dit komt omdat de neurale paden in het brein zo sterk getraind zijn door de jaren heen, dat het moeilijk is om een ¨nieuw pad¨ aan te leggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je tal van interessante artikelen over thuiszorg en wat daarmee samenhangt.

Contactgegevens

Via info @ amsterdamthuiszorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden