Amsterdam thuiszorg

Hoe kies ik het juiste verzekerde bedrag voor mijn uitvaartverzekering?

Geplaatst op

De kosten voor een uitvaart kunnen hoog oplopen. Om nabestaanden te ontzorgen, kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Hier bouwt u met de jaren een bedrag op dat gebruikt kan worden voor uw uitvaart. Maar tot welk bedrag dient u aan te houden voor een uitvaart? In dit artikel creëren we duidelijk omtrent de kosten van een uitvaart.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten dekt voor een uitvaart. Met de verzekering voorkomt u dat de nabestaanden verantwoordelijk worden voor de hoge kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Veel verzekeraars bieden twee soorten verzekeringen aan namelijk een natura en een kapitaalverzekering. Een naturaverzekering wordt een pakket aan uitvaartdiensten bedoelt die door de nabestaanden ingezet kunnen worden. Deze verzekering wordt vaak gecombineerd met een geldbedrag dat vrij te besteden is voor specifieke wensen. Een kapitaalverzekering keert enkel een geldbedrag uit dat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Het is ook mogelijk dat de overledene een geldbedrag nalaat dat vrij besteedbaar is. Dit bedrag hoeft niet per sé gebruikt te worden voor de uitvaart.

Waar moet ik mij voor verzekeren?

Denk goed welke verzekering het beste bij u past. Wilt u een bescheiden afscheid voor uzelf of wilt u het juist grootser aanpakken? Wilt u begraven worden of liever gecremeerd? Als u weet welke wensen u heeft, kunt u verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Iedere verzekeraar heeft eigen polisvoorwaarden. Welke uitvaartdekking vindt u waardevol en welke niet? Let erop dat u een vergelijking maakt tussen dezelfde wensen.

Wat kost een uitvaartverzekering?

De kosten van een uitvaart kunnen hoog oplopen. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost tussen de €6.500 en €10.000 euro. Er zijn verschillende kosten die gemaakt dienen te worden. Een daarvan is het regelen van een begrafenis of crematie. Het openbaren van de overledene, afscheidsbijeenkomst, de locatie van de bijeenkomst, het vervoer naar de bijeenkomst, de catering, bloemstukken en de rouwkaart zijn allemaal kosten waar u rekening mee dient te houden. Ook aan de begrafenis, een graf en een grafsteen zijn kosten verbonden. U kunt online onderzoek doen naar de hoge van de kosten. Houd bij het afsluiten van een uitvaartverzekering rekening met minimaal €7.000 euro voor een uitvaart. Het is aan te raden om dit bedrag op te bouwen bij een verzekeraar.

Kostenverschil tussen een crematie en een begrafenis

De kosten voor een crematie zijn over het algemeen lager dan de kosten voor een begrafenis. Het kostenverschil zit grotendeels in een plekje op de begrafenisplaats, een kist en een grafsteen. De kosten voor een begrafenis zijn circa €8.500 en de kosten voor een crematie zijn circa €6.000. U kunt er ook voor kiezen om zelf geld op zij te zetten voor uw uitvaart. Zorg er dan wel voor dat uw nabestaanden toegang hebben tot dit geldbedrag. Dit kunt u regelen met uw bank of beleggingsadviseur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vind je tal van interessante artikelen over thuiszorg en wat daarmee samenhangt.

Contactgegevens

Via info @ amsterdamthuiszorg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden